Steffen tok sin første seier i Rallycross Junior Cup!

Denne helgen ble 4. runde i Rallcross Junior Cup kjørt på Sørlandet, nærmere bestemt i Konsmo. Det er en trang bane, og det bød på noen utfordringer gjennom helgen. Blant annet veltet Ole Henry Steinsholt over på siden i et heat, men han kom seg tilbake på start senere og tok til slutt andre plass i A-Finalen. Dermed beholdt han ledelsen i mesterskapet. Roar Presthus kjørte bra og tok sin andre 3. plass på rad, noe NMK Orkla føreren var godt fornøyd med. Han som var aller gladest søndag kveld var Steffen Hansen fra NMK Gardermoen.

Steffen tok nemlig sin aller første seier i Rallycross Junior Cup etter mange forsøk. I sommer ble det kjent at bilen hans er til salgs, og Hansen kjører dermed sin siste sesong i denne klassen. Riktignok var Steffen Hansen også først over mål på Dokkai 2016, men ble da disket for at førerdøra manglet en innvendig stiver og seiren gikk den gang til Guro Majormoen. Før dette løpet hadde 30 forskjellige førere vunnet i Junior serien, og Steffen Hansen står nå på denne listen over rundevinnere.

Flere førere fikk problemer denne helgen, og Helena Abrahamsen fikk motorhavari i sin Peugeot.

Mathilde Hanserud fikk sitt gjennombrudd

De som kjørte C-Finalen og tok seg videre var Mathilde Hanserud og Markus Bakken. De to beste fra hver finale går videre til neste finale, og Mathilde Hanserud tok seg fra C- til A-Finalen etter sterk kjøring i B-Finalen. Hun imponerter stort i sin andre finale for dagen, og kvalifiserte seg dermed til sin første A-Finale. Her ble det imidlertid tekniske problemer, men hun kom lengere en Sindre Løland som også brøt - dermed endte Mathilde på en sterkt 5. plass i Konsmo.

Det neste løpet går på hjemmebane, og NMK Gardermoen føreren fra Hadeland gleder seg til å kjøre på Gardermoen Motorpark  22.-23. september. Påmelding til løpet er åpen, og vi håper flest mulig stiller til start i Finalerunden på Gardermoen.

Helgen startet ikke så bra for Mathilde som her står sammen med Kalfoss og Steinsholt

De øvrige som kjørte C-Finalen var Benjamin Midtun Njærheim, Sunniva Rudi, Marius Svendsen og Christoffer Novak. Flere av disse kjørte sin første finale for sesongen, og progresjonen er god fra løp til løp. De som denne gang ikke kvalifiserte seg til finale var Kristoffer Kalfoss, Sindre Biksrud, Sivert Fuglestveit (som forøvrig kjørte sitt første løp). I tillegg til at vi nevnte Helena Abrahamsen som tidlig fikk problemer.

I B-Finalen var det også mye action, og til slutt var det Roar Presthus og Mathide Hanserud som tok seg videre til A-Finalen. Markus Bakken gjorde sitt beste løp for sesongen, og kom inn på 3. plass i denne finalen, kun en plass unna opprykk. Sander Næss ledet lenge, men fikk en snurring og endte til slutt på fjerdeplass. Mats Marthinsen og Magnus Ransedokken måtte begge bryte etter en startsmell på den vanskelige første sving kombinasjonen. 

Fornøyde A-Finalister på premieutdelingen i Konsmo i 4. runde Rallycross Junior Cup

Steffen Hansen hadde kvalifisert seg best og sto i Pole Position. Han tok starten, og ledet fra start til mål. Først fikk Trond Simen Larsen problemer etter at han kom ut av alternativsporet, og han kunne aldri være med i kampen om pallplasseringer. Deretter fikk Sindre Løland problemer med sin Volkswagen Golf. Dermed var begge hjemmeførerne fra NMK Konsmo. Ole Henry Steinsholt kjørte bra og hang fint på Hansen, men kunne aldre true Steffen fra å ta sin aller første seier i Rallycross Junior Cup. Mathilde Hanserud fikk også problemer, og måtte bryte, hun endte på en femteplass. 

Roar Presthus kunne dermed kjøre inn til sin andre 3. plass på de to siste løpene, og Larsen som ligger på andreplass i sammendraget trillet i mål en runde bak til fjerdeplass. Finalerunden på Gardermoen Motorpark blir spennende og det skiller kun 7 poeng mellom de tre første i sammendraget. Se oppdatert poengstilling her. På Gardermoen vil det også bli egen stand for Rallycross Junior Cup.