Fair Race Stipendet økt til 100.000 Rallycross Junior Cup

De siste årene har vi jobbet mye med interessen rundt Rallycross Junior Cup. Det har nå gitt frukter på flere forskjellige områder, både i et rekordstort startfelt, samhold blant deltagere og interesse fra flere hold. Den norske motorsport siden Parc Fermé skrev en artikkel om at Juniorene får god matching tidligere i år, og det har vært vist mye flott kjøring på banen.

I tillegg har vi lagt vekt på Fair Race, der vår hovedsponsor gjennom de siste årene Even Hvaal har vært primusmotor for et stipend til den føreren som opptrer best også utenfor banen mot andre deltagere. Han har på eget initativ jobbet med sponsorer for å øke dette stipendet fra 10.000 til hele 100.000 i 2018.

Marius Bermingrud vant Fair Race Stipendet i 2016, og Steffen Hansen (til høyre) vant stipendet i 2017. Begge har fått utdelt en sjekk på 10.000,- ved den offisielle premiutdelingen til Norges Bilsport Forbund. Hvem som vinner i år blir spennende å se, deltagerene i Rallycross Junior Cup er selv med i "juryen" om å kåre vinneren.

LES MER OM 4. RUNDE HER!

Denne helgen kjøres den fjerde av i alt fem runder i Rallycross Junior Cup på Sørlandet, nærmere bestemt i Konsmo. Åpningsrunden på Momarken ble vunnet av Ole Henry Steinsholt og Trond Simen Larsen har vunnet begge de to siste rundene på henholdsvis Grenland og Finnskogen. Nå har det vært en ferie i Rallycross sesongen, men flere av utøverne har brukt pausen til å kjøre bilcross løp.

Nevte Steinsholt vant Junior Landsfinalen i Bilcross på Grenland Motorsenter i kamp med over 100 andre førere der flere fra Rallycross Junior Cup stilte til start. Sunniva Rudi gjorde det bra i damelandsfinalen og endte på en 7. plass, og tilegg har hun en pallplass fra Smådølfestvialen i dameklassen. Flere andre av våre deltagere har også gjort det bra i bilcross løp denne sommeren, og vi håper noen av de som kjører bilcross vil vurdere Rallycross Junior Cup i fremtiden.

Vi ønsker også å minne om at alle TV Sendiger fra de siste 3 årene ligger i dette arkivet, og TV Crewet med Knøtthølet Production og reporter Ada Marie Hvaal er til stede på Konsmo. I tillegg vil det bli filmet live på søndag fra dette løpet i NM klassene og Rallycross Junior Cup. Denne sendingen kan dere følge på Injection.no sin Facebook side.

Visste du at Andreas Bakkerud startet sin Rallycross karriere i Rallycross Junior Cup?

Den unge bergenseren hadde mye tekniske problemer det første året, men han kjørte mot blant andre Mats Lysen og Lars Øivind Enerberg på Lånkebanen i 2008. Få ante hvilke førere som den gang kjørte på Lånke, men alle (!) ble senere Europamestere i Rallycross. Mange førere har gått veien innom Rallycross Junior Cup, og startfeltet er enda bedre enn noen gang i 2018.

Hele 30 forskjellige rundevinnere har det blitt frem til nå. Denne helgen debuterer Sivert Fugletveit på hjemmebane i Konsmo. Vi håper flere vil komme inn før neste sesong, og alle er velkommen!

Her kan dere se alle tidligere rundevinnere!