Mathias Kveven Hamre tok sin første Rallycross seier!

Denne helgen ble 4. runde i Rallycross Junior Cup arrangert i Trønderlag i øsende regnvær. Det ble kjørt en omgang på tørt underlag lørdag, resten av helgen har vært preget av regn og vanskelige førerforhold. Men våre junior deltagere har fått viktig erfaringer og tar med seg mye lærdom fra helgens runde i Melhus. Den som taklet dette føre aller best var Mathias Kveven Hamre som tok sin første seier i Rallycross i dag. Han vant foran Per Magne Svardal som var best i kvalifiseringen etter fire kjørte omganger. Oskar Nonstad tok det siste steget på seierspallen (Foto: Marthe Svardal).

De andre som var i A-finalen var Guro Majormoen, Steffen Hansen og Helene Hvaal. Guro som før løpet også fikk vite at hun var tatt ut til Bilsporttalentet 2017 ledet mesterskapet sammenlagt. Hun kom fra to seiere på rad, men fikk det ikke helt til å stemme på banen i Trønderlag, men kom seg til slutt opp på en sterk fjerdeplass og sikret viktige poeng. Bilsporttalentet deles ut hvert år til en fører som utmerker seg gjennom sesongen og Marius Bermingrud er uttatt i år som han også var i fjor. Bermingrud vant Rallycross Junior Cup 2016 og kjemper nå om medalje i Super 1600 etter nok en pallplassering i helga.

OPPDATERT POENGSTILLING ETTER MELHUS!

Desverre er det nå slik at det bare ble kjørt A-finale siden det kun var 12 deltagere til start i dette løpet. Men det er bra at så mange tar turen til det løpet med den lengste reiseveien for de aller fleste. En som denne helgen nærmest kjørte på hjemmebane var Oskar Nonstad som overaskende stakk av med seieren på Gardermoen i den første runden. Nonstad kommer fra Steinkjær og hadde sin korteste tur i helga. Han endte på en flott 3. plass i finalen og tok dermed sin andre pallplassering i årets sesong.

Joakim Paulsen, Christoffer Novak, Helena Abrahamsen og Sebastian Dalby er de som normalt hadde kvalifisert seg til en B-Finale. De endte på henholdsvis 7. 8. 9. og 10. plass i løpet i Trønderlag.

Mathilde Hanserud som kjører sin første sesong endte på 11. plass, mens Sunniva Rudi tok 12. plassen på det våte og klinete føre. Nå venter en lang vei hjem for de fleste teamene. Bilene skal fikses og ordnes til neste runde og da satser også Tina Lutsi på å være tilbake. Hun sto over helgens runde i Melhus. Et løp skal også strykes i årets sesong. Dermed tetter det seg til både i toppen av tabellen og på nedre halvdel etterhvert som sesongen nærmer seg finalerunden i Grenland i September. Men før den tid skal det kjøres en runde på Finnskogbanen i Åsnes Kommune 2.-3. september.

Per Magne Svardal tok over ledelsen i sammendraget, og leder nå med 117 poeng. Guro Majormoen ligger på andreplass, mens Mathias Kveven Hamre innehar 3. plassen. Begge de nevnte førerne står med 111 poeng. Men som nevnt er dette før et løp skal strykes, og da er det faktisk Kveven Hamre som leder mesterskapet dersom vi stryker det dårligste resultatet per i dag. Så dette kommer til å bli en utrolig spennende avslutning med to løp igjen å kjøre av sesongen.

En komplett oversikt over alle rundevinnere finner dere her!